Persberichten

09-01-2004 Belgacom ontwikkelt Teleworking Plug & Work voor toenemend aantal telewerkers

Steeds meer KMO's worden zich bewust van de grote voordelen van teleworking. Voor het toenemend aantal teleworkers heeft Belgacom een nieuwe dienst ontwikkeld: Teleworking Plug & Work.

De voordelen van telewerken zijn steeds vaker doorslaggevende redenen om personeel de mogelijkheid te bieden om op afstand (thuis of onderweg) te kunnen werken. Meer flexibiliteit, minder stress, en zelfs vaak een hogere productiviteit zijn de resultaten van teleworking. Ook het toenemende mobiliteitsprobleem is gebaat bij deze ontwikkeling. Enkele cijfers...* * 'Telewerken wordt het meest geassocieerd (97,8%) met een vermindering van de reistijd van en naar het werk.' * '90,1% vindt de mogelijkheid om werk en privé-leven beter te combineren een belangrijk voordeel.' * '64,3% vindt dat telewerken leidt tot een hogere werkmotivatie'. (*bron: Onderzoek verricht door Prof. Dr. M. Walrave en Dra. E. Dens van het Departement Communicatiewetenschappen , KU Leuven. www.tijdvoortelewerk.be)

top

Teleworking Plug & Work

Belgacom biedt een oplossing aan toekomstgerichte KMO's die deze tendens willen volgen. Teleworking Plug & Work is een hardware-oplossing, waarvan de installatie zeer gebruiksvriendelijk is: de terminal wordt eenvoudigweg op de ADSL Ethernet modem aangesloten. De telewerker zal via internet toegang hebben tot de bedrijfsgegevens. Het systeem heeft de eigenschap dat een groeiend aantal telewerkers kan worden aangesloten naarmate het bedrijf daar behoefte aan heeft. De veiligheid van de verbinding wordt onder meer geoptimaliseerd door cryptering van de getransporteerde gegevens. Bovendien is Teleworking Plug & Work combineerbaar met split billing (gratis), die de werkgever de mogelijkheid biedt om een percentage van het telefoon- en internetverkeer van telewerkende personeelsleden voor zijn rekening te nemen.

top