Persberichten

02-04-2004 Belgacom: Nieuw Raad van Bestuur

Nieuw onafhankelijk lid van de Raad van Bestuur benoemd - Nieuwe samenstelling van de Comités van de Raad van Bestuur goedgekeurd

Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten De Raad van Bestuur van Belgacom heeft vandaag de heer Oren George SHAFFER gecoöpteerd als negende onafhankelijk lid van de Raad van Bestuur. Oren Shaffer vervangt de heer Lloyd Kelley, die vandaag aftrad als lid van de Raad van Bestuur. Na de geslaagde beursgang van Belgacom, hebben Michel Vermaerke, Secretary General en General Counsel, en Piet Van Speybroeck, woordvoerder, beslist om een nieuwe uitdaging op te nemen en hun loopbaan verder te zetten buiten Belgacom. Hun opvolgers worden later aangeduid.

top

Belgacom dankt Lloyd Kelley, Michel Vermaerke en Piet Van Speybroeck voor hun grote toewijding, inzet en uitstekende prestaties gedurende vele jaren, die bijgedragen hebben tot de geslaagde beursgang van vorige week. Oren Shaffer, 61, is Amerikaans staatsburger. Sinds 19 juli 2002 is hij Vice-chairman en Chief Financial Officer van Qwest Communications. Voor hij deze functie opnam, was hij President en CEO van Sorrento Networks (2000-2001) en CFO van Ameritech (1994-2000). Hij was lid van de Raad van Bestuur van Belgacom van maart 1996 tot oktober 1999. De Raad van Bestuur van Belgacom keurde ook de nieuwe samenstelling van zijn verschillende comités goed, overeenkomstig het charter van de Raad van Bestuur, het charter van het Benoemings- en Bezoldigingscomité, het charter van het Audit- en Toezichtscomité en het charter van het Comité voor Strategie en Bedrijfsontwikkeling, zoals deze werden goedgekeurd op de vergadering van de Raad van 19 februari 2004. Deze charters traden in werking na de beursintroductie van Belgacom.

top

  Het Audit- en Toezichtscomité
 • Dhr. Philip Hampton (Voorzitter)
 • Dhr. Pierre-Alain De Smedt
 • Dhr. Michel Moll
 • Dhr. Oren G. Shaffer Het Benoemings- en Bezoldigingscomité
 • Dhr. Jan Coene (Voorzitter)
 • Mevr. Martine Durez
 • Dhr. Georges Jacobs
 • Mevr. Lutgart Van Den Berghe Het Comité voor Strategie en Bedrijfsontwikkeling Dhr. Didier Bellens
 • Mevr. Carla Cico
 • Dhr. Maurice Lippens
 • Dhr. Robert Tollet

top

Dit document mag niet in de Verenigde Staten worden gepubliceerd, verspreid of overgedragen. Deze informatie vormt geen aanbod om de hierin beschreven effecten te verkopen, noch een uitnodiging voor een aanbod om ze te kopen. De hierin beschreven effecten zijn niet geregistreerd overeenkomstig de Wet op de effecten van 1933 in de Verenigde Staten ("Securities Act") en mogen in de Verenigde Staten niet worden aangeboden of verkocht, behalve op grond van een vrijstelling van de registratievereisten van de Securities Act. Dit document is geen aanbieding om effecten te kopen. De beslissing om aandelen van Belgacom te kopen mag enkel worden genomen op basis van de prospectus die werd uitgegeven naar aanleiding van de beursintroductie.

top