Contact

  

Belgacom stemt aanbod af op behoeften van de klant

30-10-2012


Transparante tarieven nog eenvoudiger

Belgacom heeft ten volle geïnvesteerd in haar netwerken. Die zijn afgestemd op de behoeften van de klanten. Belgacom streeft ook naar een vereenvoudiging van haar mobiel en vast aanbod. De klant heeft recht op transparantie en moet kunnen kiezen voor een aanbod aangepast aan zijn behoeften. Een aantal tarieven worden op 1 februari 2013 aangepast. Voor de in april gelanceerde Belgacom Packs (met Internet Overal) verandert niets (behalve Pack Internet Overal+Mobiel) en alle Proximustarieven blijven ongewijzigd. 


Investeren in de netwerken

Het VDSL2-netwerk van Belgacom bezorgt vandaag al een toegewezen snelheid van 30 Mbps aan een grote meerderheid van de klanten en HDTV van hoge kwaliteit aan meer dan 83% van de huishoudens. Half oktober kondigde Belgacom verdere investeringen aan in dat breedbandnetwerk: door het uit te rusten met de nieuwe VDSL2-vectoringtechnologie zal een grote meerderheid van de klanten kunnen genieten van een toegewezen snelheid van 50 megabits per seconde (Mbps) en een zeer hoge beeldkwaliteit bij het bekijken van video’s. 

Belgacom startte in juni vorig jaar met de uitrol van het eerste 4G-netwerk in België. Op 5 november gaat Belgacom als eerste over tot de commerciële lancering in 8 steden. Het snelle 3G-netwerk wordt uitgebreid met 4G of LTE-technologie. Hierdoor zullen klanten mobiele datatoepassingen met een nog groter gebruikscomfort kunnen gebruiken op smartphone, laptop of tablet.

Aantal tariefaanpassingen 

In de loop van dit jaar heeft Belgacom haar aanbod afgestemd op de behoeften van de klanten, die graag overal bereikbaar zijn. In april kwamen er nieuwe Belgacom Packs met Internet Overal, in oktober nieuwe Proximusbundels; die tarieven blijven ongewijzigd (zie hierna), behalve de Packs met Internet Overal+Mobiel. 
Een aantal andere tarieven worden wel aangepast. Zo komt bijvoorbeeld het maandabonnement (Classic line) vanaf 1 februari 2013 op 19,99 euro/maand (ipv. 19,65 euro), het sociaal tarief (vaste lijn) komt op 11,99 euro/maand (ipv. 11,79 euro). Nationale gesprekken met Happy Time XL blijven gratis (tijdens de daluren en tijdens het weekend), en blijven tijdens de piekuren op 42 eurocent per gesprek naar een vast nummer. 

De Belgacom Packs: klant wil Internet Overal en overal bereikbaar zijn 

Sinds april speelde Belgacom in op de wens van de klant om overal bereikbaar te zijn, om op elk moment en waar dan ook online te kunnen gaan: thuis, op het werk, onderweg, kortom overal. De nieuwe Packs die sindsdien gelanceerd werden kennen een groot succes. Belgacom verhoogde in oktober de uploadsnelheden van Internet Start, Comfort en Maxi en verdubbelt het volume voor Internet Start (zonder Pack), zonder de tarieven aan te passen. 

De tarieven van deze Packs blijven op 1 februari 2013 ongewijzigd (behalve de Packs met Internet Overal+Mobiel):

OverPack STARTPack COMFORTPack Maxi

INTERNET

30 Mbps/2,5 Mbps 100 Gb 
WiFi-volume (*)
100 MB 3G-volume

30Mbps/3Mbps
onbeperkt WiFi-volume (*)
250 MB 3G-volume

30Mbps/ 4Mbps
onbeperkt WiFi-volume (*)
1GB 3G-volume

FIX TELEFONIE

Happy Time XL
(= gratis bellen naar
alle vaste en mobiele nummers in België
na 17 u en tijdens weekend en op feestdagen)

Happy Time XL Happy Time International
(=gratis bellen naar alle vaste nummers in 34 landen
in Europa, USA, Turkije, Marokko en Canada)

Happy Time XL Happy Time International

TV

Comfort

Comfort

Comfort + TV Overal
(voor wie vanaf 16/4/2012 intekende op Pack Maxi)
+ Content (max. waarde 10,8 euro) of huur van een Tablet 7’

 

55,95 euro

59,95 euro

73,95 euro

De klant kiest steeds vaker voor een Pack. Belgacom moedigt deze trend aan, o.m. door het aanpassen van het tarief van de afzonderlijke internetformules.
Zo komt Internet Comfort vanaf 1 februari 2013 op 35,95 euro/maand (ipv 34,05 euro), gevoelig minder dan een gelijkaardig product bij Telenet en VOO.
Internet Maxi komt op 46,20 euro/maand (ipv 44,94 euro), Internet Start blijft op 24,95 euro/maand.
Belgacom TV blijft ongewijzigd, maar de huur van de decoder wordt met 1 euro per maand verhoogd. Belgacom TV Comfort komt dus vanaf 1 februari 2013 op 21,50 euro per maand (ipv 20,50 per maand), nog altijd minder dan de concurrentie. Klanten migreren ook best naar de nieuwe Packs. Voor de oude Packs worden de afzonderlijke tariefelementen immers aangepast.

De Proximus-bundels op maat van de klant 

Op 1 oktober lanceerde Proximus drie eenvoudige abonnementen aangepast aan de voornaamste gebruikersprofielen en het budget van elke klant (cfr. persbericht). Met elk tariefplan kunnen de klanten intensief gebruik maken van belminuten of van sms’en voor een aantrekkelijke prijs. In de meeste bundels is datavolume inbegrepen. Zo kunnen de klanten het uitstekende Proximus 3G-netwerk ontdekken of er intensief gebruik van maken zonder onaangename verrassingen op hun factuur. In alle Generation MTV-tariefplannen is mobiel internet vanaf 10 euro per maand inbegrepen. Het nieuwe Proximus Smart-gamma is ideaal voor intensieve smartphone gebruikers. Op 1 februari 2013 wordt geen enkel tarief van Proximus aangepast. 

Voor wie advies wil

Op de klantendienst kan de klant altijd terecht voor een analyse van zijn factuur, met advies voor het meest geschikte tariefplan.
Men kan natuurlijk ook de websites van de overheid raadplegen: www.bestetarief.be en www.prijsbarometer.be.
Klanten voor wie het tarief wordt aangepast kunnen kosteloos overstappen naar andere tariefplannen of hun contract stopzetten.

Alle tarieven zijn BTW inbegrepen.
De volledige lijst is vanaf 5 november te vinden op www.belgacom.be/tarieven.

  •  
  •  

Meer recent nieuws ...

26/10 Financiële resultaten Q3 2012

Derde kwartaal 2012: sterke opbrengsten en klantengroei

Samsung SmartPC

25/10 Belgacom surft mee op de golf van Windows 8

Naar aanleiding van de lancering van het nieuwe Microsoft-besturingssysteem Windows 8 brengen Belgacom, Microsoft en Samsung een exclusief en beperkt aanbod voor professionals op de markt: de nieuwe Samsung ATIV SmartPC-tablet met een Office&Go-internetverbinding.

basket

03/10 Basket launch

Basket launch

Belgacom Internet

26/09 Belgacom verwent haar internetklanten

Belgacom verhoogt de uploadsnelheden van Internet Start, Comfort en Maxi en verdubbelt het volume voor Internet Start (zonder Pack). Ook voor de zakelijke klanten verhoogt Belgacom de uploadsnelheden van Office & Go Comfort, Maxi, Intense en Pro. De inhoud van de Bizz Packs blijft ongewijzigd. Alle tarieven blijven dezelfde.
blog comments powered by Disqus
  

Vind ons op ...

  • Twitter
  • Issuu
  • Flickr
  • Youtube
  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Storify

Belgacom on Flickr