Contact

  
Fon

Belgacom en Fon bouwen grootste draadloos internetnetwerk in België

14-11-2011

Brussel, 14 november 2011 - Dit jaar al meer dan 100.000 wifihotspots, gratis voor alle internetklanten van Belgacom

Vandaag start Belgacom met de uitbouw van het grootste Wifi-hotspot-netwerk in België, dankzij het in juni aangekondigde partnerschap met het Spaanse bedrijf Fon: nog dit jaar kunnen de internetklanten van Belgacom via meer dan 100.000 Wifi-hotspots gratis surfen op laptop, tablet of smartphone (Android & IOS & Blackberry). In 2012 wordt dit netwerk nog uitgebreid naar meer dan 500.000 wifi-hotspots in België.
Door die samenwerking kunnen de klanten hun vaste internetervaring thuis ook op verplaatsing beleven. In combinatie met het mobiele netwerk van Belgacom genieten Belgacom internetklanten dus naast een optimale vaste internetoplossing ook van een optimale mobiele internetervaring in België én in het buitenland.

Samenwerking met Fon

In juni kondigde Belgacom de samenwerking aan met het Spaanse bedrijf Fon. Fon is de grootste Wifi-gemeenschap ter wereld, waar wereldwijd al meer dan 4 miljoen klanten hun draadloze internettoegang met elkaar delen. Terwijl de meeste aanbieders van publieke hotspots zelf apparatuur installeren, configureert Fon de modems van Wifi-internetklanten zodat ze naast het eigen netwerk ook een semipubliek netwerk uitbouwen waar gebruikers van Fon zich op kunnen aanmelden. Beide netwerken zijn compleet van elkaar gescheiden. Het delen van de Wifi-verbinding is dan ook volledig veilig.

De uitbouw van het Wifi-netwerk in België in concreto

Het principe is eenvoudig: de draadloze internetverbinding van Belgacklanten thuis wordt op een veilige manier open gesteldvoor leden van de Fon Wifi-gemeenschap. Hun modem krijgt twee toegangspunten, één voor privé gebruik en één toegangspunt om te delen met anderen. Het gedeeld gebruik zal geen merkbare invloed hebben op de eigen internetervaring en ook de tv-kwaliteit blijft gewaarborgd, omdat die altijd voorrang krijgt. De trafiek loopt compleet gescheiden.
Nog dit jaar licht Belgacom elke klant met een beveiligde BBox2 modem (via e-mail of via de factuur) in over die configuratie van het semipublieke netwerk. Klanten die verkiezen niet deel te nemen kunnen zelf wel geen gebruik maken van de andere wifi-hotspots.

Gebruik: gemakkelijk en gratis

De dienst is gratis voor alle internetklanten van Belgacom. Bij de registratie via de e-services maakt de klant een login en paswoord aan; wie zijn internetabonnement bundelt met een B-One abonnement (mobile voice in een Belgacom Pack) krijgt een bijkomende toegang om ook via de smartphone te surfen. Meteen krijgt de klant toegang tot dit Wifi-netwerk en kan vanaf dan buitenhuis surfen zoals thuis, in eigen land, maar ook in het buitenland, vermits hij toegang heeft tot het gehele Fon-netwerk.
Het publieke verkeer op de internetverbinding rekent Belgacom niet door aan de klant die zijn modem openstelt. Het verkeer van de Wifi-hotspot-gebruiker wordt toegevoegd aan zijn eigen maandelijks (bij zijn vast internet inbegrepen) volume. Klanten met Internet Favorite en Intense, kunnen voortaan dus onbeperkt surfen, zowel thuis als onderweg, via de Wifi- hotspots in België of in het buitenland, waar al meer dan 4 miljoen Wifi- hotspots beschikbaar zijn.

Aanvulling op mobiel internet via 3G

Door de complementariteit van haar vaste en mobiele netwerk heeft Belgacom alles in huis om echte convergentie aan te bieden. Zo is toegang tot het internet via de BelgacFon Wifi-gemeenschap complementair met mobiel internet:

 • Wifi-gebruik is nomadisch: het is beperkt tot 20 m rond de hotspot, zonder naadloze overgang naar andere hotspots. Waar een BelgacFon hotspot is, bijv. bij iemand thuis of op café, kan men surfen op laptop, smartphone of tablet.
 • Mobiel internet is zoals het woord het zegt mobiel: de internetverbinding blijft behouden terwijl men zich verplaatst. Al wandelend door de stad kan men gebruik maken van het 3G-netwerk.

Belgacom verlaagt de drempel en verkleint zo de digitale kloof

Belgacom voerde al een aantal forse vernieuwingen door in haar internetaanbod:

 • In juni lanceerde Belgacom een baanbrekend convergent internetaanbod: een Pack met zowel thuis (Wifi) als onderweg (3G) toegang tot internet, met daarbovenop een Samsung Galaxy Tab (tablet), voor slechts 39,99 euro per maand. Dit aanbod, dat tot stand kwam dankzij een geprivilegieerd partnerschap met Samsung, kent een groot succes. Uiteraard kunnen deze klanten nu ook met hun tablet op het Wifi-netwerk surfen.
 • In september verhoogde Belgacom de snelheden van Internet Start en Internet Comfort. Klanten met Internet Favorite surfen sinds september zonder datalimieten (zoals Internet Intense), en dat zonder tariefverhogingen, Internet Start zonder vaste lijn werd zelfs goedkoper zoals ook de optie voor onbeperkt volume.

Dankzij deze inspanningen en partnerschappen verlaagt Belgacom aanzienlijk de drempel om overal toegang te krijgen tot het internet. De klant krijgt zo ook meer waar voor zijn geld. Belgacom investeert ook voortdurend in haar vaste en mobiele netwerk zodat de klanten op een eenvoudige en naadloze manier overal toegang hebben tot hun diensten en applicaties, zowel thuis als onderweg. Het gebruik van de verschillende netwerken loopt zo steeds meer door elkaar, zonder dat de gebruiker zich daar bewust van is.

Meer info:

> www.belgacom.be/fon

> www.belgacom.be/bizzfon

> Je Belgacom Fon account aanmaken via e-Services

> Download de applicatie voor Android (iOS en Win7 volgen nog)

 

 

 •  
 •  

Meer recent nieuws ...

voetbal

09/11 Voetbal tweede klasse exclusief op Belgacom TV, tablet, smartphone, pc en Mac

Belgacom, de nieuwe partner en sponsor van Royal Antwerp FC, KV Waasland-Beveren, Sporting Charleroi en AS Eupen, zendt de thuiswedstrijden van de vier clubs voor het seizoen 2011-2012 exclusief uit.

Deezer

07/11 Belgacom sluit exclusieve overeenkomst met online muziekdienst Deezer

Belgacom heeft een exclusieve overeenkomst met de internationale muziek-op-aanvraagdienst Deezer gesloten zodat haar klanten onbeperkte toegang krijgen tot meer dan 13 miljoen titels van alle muziekgenres.

movie me

27/10 Belgacom lanceert Movie Me voor de Smart TV van Samsung

Wie een Smart TV van Samsung heeft, krijgt vanaf vandaag toegang tot een selectie van vijfhonderd films van de op aanvraag-catalogus van Belgacom TV. Dit nieuwe en vernieuwende aanbod dat snel zal worden uitgebreid, is beschikbaar voor iedereen, Belgacklant hoef je er niet voor te zijn.

Car-wash

26/10 Betaal de carwash per sms

Betalen in de carwash wordt vanaf nu nog eenvoudiger. Via een simpele sms betaalt men bij de 40 carwashes van het Fleet-Wash netwerk voor het laten wassen van de auto. Dit is mogelijk via PingPing, het mobiele betaalsysteem van Belgacom.
blog comments powered by Disqus
  

Vind ons op ...

 • Twitter
 • Issuu
 • Flickr
 • Youtube
 • Facebook
 • LinkedIn
 • RSS
 • Storify

Belgacom on Flickr